Tekstit

Neljäs viikko

Kuva
Viimeinen viikko alkoi ja maanantaina olimme kolme neljästä kipeinä, joten kukaan meistä ei päässyt töihin menemään silloin. Kävimme lääkärissä, koska Emilialla kuume kestänyt jo viikon. Lääkäristä sai sitten antibioottikuurin. Samalla pääsimme hiukan näkemään millaista on Maltalla julkinen terveydenhuolto. Asiointi oli helppoa ja palvelu oli julkiseksi terveydenhuolloksi nopeaa. 
Alkuviikosta emme oikein tehneet mitään kuin lepäilleet kämpillä, koska kaikki olivat kipeinä ja pois töistä vielä keskiviikkoon asti. Keskiviikkona meillä oli vielä viimeinen tapaaminen Future Focusin kanssa Florianassa. Samalla Emilia ja Elviira kävivät pyörähtämässä Valletassa.

Torstaina sitten menimme Emilia, Elviira ja Satu töihin iltavuoroon. Mandi oli vielä kipeänä. Töissä pääsimme mukavasti osallistumaan iltapesuihin ja ruoan jakoon. Otimme samalla hieman kuvia työpaikalta, kun olimme siihen luvan saaneet kunhan asukkaita ei näy kuvissa.
Perjantaina menimme kaikki neljä aamuvuoroon. Työpäivä meni nop…

Kolmas viikko

Kuva
Kolmas viikko takana ja kaikilla mieli vähän maassa ja alkaa olla koti-ikävä. Ollaan oltu vuorotellen kipeinä. Elviira ja Emilia on ollut sairaslomalla koko viikon ja nyt myös Satulla on kuumetta. Mandi on toistaiseksi ainut, joka on terve. Ei olla tehty tällä viikolla oikeastaan muuta kuin levätty.

 Töissä edelleen paljon pelkkää seisoskelua. Tämä on outoa, koska Suomessa työtahti on nopea ja välillä hektinen,  kun taas täällä osa hoitajista saattaa mennä nukkumaan kesken työpäivän. Aamuvuoro alkaa normaalisti pesuilla, teemme pareittain noin kahdelle asukkaalle pesut ja sen jälkeen odotamme , että kahvit alkaa noin 8.30. Kahvien jälkeen meillä on istumista noin 2 tuntia ennen kuin ruokailu alkaa. Ruokailu annetaan asukkaille  kahdessa osassa, jotta kaikki mahtuu ruokailutilaan. Ruokailu tapahtuu aika nopeasti, koska siihen osallistuu monta hoitajaa eikä siinä aina riitä meille tekemistä. Yleensä pääsemme kuitenkin syöttämään vuodepotilaita. Aamuvuoro alkaa siis 7 ja loppuu 13. Viime…

Toinen viikko

Kuva
Toinen viikko Maltalla sujui  nopeasti, viikolla ei pystytty tekemään oikein mitään yhdessä, koska toinen pari on aamuvuorossa ja toinen iltavuorossa.  Toisella viikolla töissä saimme osallistua jo paremmin pesuihin, syöttämiseen jne. Ensimmäisellä viikolla vain katselimme, koska täällä työtavat eroavat paljon Suomesta. Edelleen on ajoittain hieman sekavaa töissä eikä aina tiedä mitä tapahtuu. Työilmapiiri on todella hyvä, hoitajat ovat ystävällisiä, mukavia ja avuliaita.Kuvia työpaikkamme läheltä:

Perjantaina olimme väsyneitä ja osa hieman kipeänä, joten kävimme töiden jälkeen suoraan nukkumaan.  Lauantaina oli tarkoitus mennä Blue Grottoon, mutta olikin sateinen ja tuulinen päivä, joten menimme sinne sunnuntaina.

Kuvia Blue grottosta:

Kävimme myös ostoskeskus The Point Shopping Mall:ssa , joka sijaitsee Sliemassa
Ensimmäinen viikko

Kuva
Muutama päivä ennen lähtöä meni aika stressaavissa olotiloissa, koska kaikennäköistä piti tehdä ja hankkia. Lähtöaamuna osalla meistä oli huojentunut olo ja taas toisella osalla stressi vaan yltyi, mutta viimeistään lentokoneeseen päästyämme kaikilla oli jo huojentunut olo.
Lento sujui hyvin ja koneesta noustuamme etsimme käsiimme matkatavarat ja Future Focuksen lähettämän kuskin.
Saavuimme meille varatulle kämpille Safiin sunnuntaiaamuna kello yhdeksän. Asunnollamme odotti kaksi muuta opiskelijaa Italiasta. Tulimme neljästään siihen tulokseen, että haluamme viettää pari yötä hotellissa Vallettassa. Hotellin varaaminen ei ollut ongelma, mutta sine saapuminen ei käynytkään niin helposti. Vietimme Vallettan kaduilla monta tuntia kahdeksan matkalaukun kanssaja takana oli valvottu yö, sekä kaikilla oli huutava nälkä siinä vaiheessa, joten meno alkoi olemaan todella epätoivoista. Lopulta löysimme hotellimme monen taksimatkan ja muutaman hermoromahduksen jälkeen. Tyytyväisinä suuntasimme ka…